2020 yılı için açıklanan Asgari Ücret’e ilişkin açıklamamız.

2020 yılı için sürdürülen bir aydır devam eden Asgari Ücret Komisyon toplantıları bugün sonuçlandı. 2020 yılı için belirlenen 2324 TL’lik asgari ücret iktidaınr işçi ve emekçilere olan tutumunu bir kez daha göstermiş oldu. Bir kaç gün önce “jest” yapılabileceği iması yapan Cumhurbaşkanı, işçi kesimlerinin taleplerini görmezden gelirken patronların isteğini yerine getirmiştir. Aile ve Çalışma Bakanı bugün işçileri enflasyona ezdirmediklerini özleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Öngörülen enflasyon olarak %12 artı 3 puan da zam verdiklerini söyleyen Bakan’ın aksine pazardaki, marketteki kısaca gerçek hayattaki enflasyon bu rakamın çok üstünde olduğunu tüm işçi ve emekçiler çok iyi bilmektedir.

Konfederasyonumuz DİSK ve diğer sendikaların “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” İnsanca Ücret, Vergide Adalet” taleplerimizi görmeyen iktidar 2020 ylı için de işçi ve emekçilere kölelik düzenini dayatmıştır.

İşsizlik ve yoksulluğun ayyuka çıktığı, intiharların yaşandığı bu süreçte prestij olarak sunulan “Kanal İstanbul “gibi projelere bulunan kaynaklar işçi ve emekçilerden esirgenmiştir.

Tüm işçi sınıfımızı ve emekçi halkımızı kendisine reva görülen bu uygulamalara karşı mücadeleye çağırıyoruz.

DİSK İletişim İş Yönetim Kurulu